20 Ocak 2015, 18:29
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Özbek Pilavı Tarifi
Pilavın Özbekistan'da bir çok yapım tekniği vardır. Bu teknikler yöreden yöreye değişmekle birlikte sade, bayram, düğün, yaz, kış pilavı olarak da ayrılır
Özbek Pilavı Tarifi Malzemeleri
2 Su bardağı pirinç,
1 Adet tavuk,
1 Su bardağı nohut,
2 Soğan,
3 Bardak tavuk suyu,
2 Kaşık tereyağı,
Tuz, karabiber, yenibahar
Özbek Pilavı Tarifi Hazırlanışı
Tavuğu ve akşamdan ıslatılmış nohutu ayrı ayrı haşlayınız,
Tavuğun etlerini deri ve kemiklerinden ayırarak iri iri parçalayınız,
1 Kaşık yağda soğan rendesi ile tavukları hafif kızartınız,
Bir tencereye önce tavukları, üstüne iyice haş*lanmış nohutları, rende havuçları en üstüne de kay*nar suda bekletilmiş, yıkanmış, süzülmüş pirinci ilâve ediniz,
Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak tavuk suyu ilâve ediniz,
Üzerine 1 kaşık yağ koyarak kapağını kapatınız ve ağır ateşte 1 saat pişiriniz,
Tencereden daha geniş çapta servis tabağına ters çevirerek servis yapınız. |
| |