20 Ocak 2015, 18:30
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Hamsi Pilavı
Malzemeler: Yarım kilo hamsi 1,5 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan
yenibahar
karabiber
sıvı yağ
margarin,tuz
Hazırlanışı:
Isıya dayanıklı borcam margarinle yağlanır. Kılçıkları ayıklanan hamsilerin dış yüzeyleri, dışa gelecek şekilde, tencereye dibinden başlanarak sık bir şekilde sıralanır.(hamsiler pişince kendini çekiyor) Hamsilerin üzerine iç pilav dökülür, kalan hamsiler pilavın üzerine sıralanır, bir iki parça margarin veya tereyağı koyulup 200 derece fırında 40-45 dakika hamsiler kızarana kadar pişirilir.
İç pilav: yemeklik doğranan soğan sıvı yağda kavrulur,(fıstık seviyorsanız dolmalık fıstık koyun)üzerine pirinçler ilave edilir. Pirinçler biraz kavrulduktan sonra, yenibahar, karabiber, tuz ve su koyulup normal pilav gibi pişirilir. Pilav suyunu çektiğinde demlenmeden hamsilerin üzerine dökülür
Not: hamsilerin dış yüzeylerini mısır ununa bulayabilirsiniz, hamsi miktarına göre pirincinizi ve tencerenizi ayarlayın. |
| |