John (Tom) Collins
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER :
► Şeker Şurup
► Limon Suyu
► Gazoz
► Soda
► Viski
HAZIRLANIŞI :
15 ml. Şeker Şurubu
30 ml. Limon Suyu
45 ml. Viski
270 ml. Gazoz | Soda
Yukarıda ölçüleri belirtilmiş içkiler Shaker'da karıştırılır. İçi buz dolu uzun bir kokteyl bardağına süzüldükten sonra kiraz ve bir portakal dilimiyle servis edin.
Bu kokteyl; ismini oldukça eskilere, 1800'lü yılların Amerikasına ve özellikle Newyork'ta oldukça popüler olan bir geyik muhabbetinden alıyor. Kimi kimseler tarafından Tom Collins olarakta bilinen bir kokteyldir.18 Collins kokteylin en eskilerindendir. 1876 yılında dünyada basılmış ilk Kokteyl Kitabı olan 'Barmenin Klavuzu'nun yazarı olan Jerry Thomas tarafından meşhur edilmiş bir kokteyldir. |