20 Ocak 2015, 19:00
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Makarnalı Soğuk Tavuk Hazırlama
Malzemesi:
1 adet tavuk 1 paket makarna 2 su bardağı süzme yoğurt 1 su bardağı mayonez 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 1 su bardağı bezelye 1 su bardağı mısır 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz
Tarifi:
• Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.
• Makarnaların yumuşaması için 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyup bekletin.
• Tavuğu 3 su bardağı suda 20 dakika haşlayıp kemiklerini çıkarın.
• Makarnanın içine tavuk, haşlanmış bezelye, mısır, kıyılmış dereotu karabiber ve tuzu koyup karıştırın.
• Mikserde yoğurt ve mayonezi çırpıp karabiber ekleyin.
• Karışımın yarısını ayırın.
• Hazırladığınız sosu makarnaya karıştırın.
• Büyük bir servis tabağına koyup balık şekli verin.
• Ayırdığınız mayonezle balığın üstünü sıvayın.
• Dereotuyla süsleyip soğuk servis yapın. |
| |