Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ocak 2015, 19:09   #1
Çevrimdışı
Lcia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elmalı turta tarifi




6 kişilik
Pişirme Süresi:45 dk
Hazırlama Süresi:40 dk
Malzemeler

2.5 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
150 gr soğuk tereyağı
1 paket vanilya
İç malzeme için

6 elma
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı

Derin bir kabın içine unu, şekeri ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Ortasına minik küpler halinde kesilmiş soğuk tereyağını ve 1 yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Diğer yanda elmaların kabuklarını soyup ince dilimleyin. Üzerine 1 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleri de ilave edip hepsini iyice harmanlayın. Dinlendirdiğiniz hamurun 2/3’lük kısmını merdane yardımıyla kalıbın büyüklüğünde açın. Turta kalıbını margarin ile yağlayın. Açtığınız hamuru kenarlarından hafif taşacak şekilde kalıba yerleştirin. Hazırladığınız harcı tartın ortasına döküp piramit görüntüsü verin. Kalan hamuru kalıbın büyüklüğünde açtıktan sonra tartın görüntüsünü bozmadan kapatın ve kenarlarını kıvırın. Tam ortasını artı şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın. Elmalı turta artık hazır, afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan