Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ocak 2015, 14:41   #1
Çevrimdışı
Cappy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çilek Turşusu




Malzemeler

Çilek (olgunlaşmamış)
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı turşu tuzu (korkak korkak)
1 çay kaşığı sarı hardal tohumu
1 dal taze nane
Elma sirkesi (miktarını kavanozun 2/3 sirke 1/3 su şeklinde ayarladım)
su
2 parça limon tuzu

Yapılışı

Bir tencereye tahmini sirke, su, tuz, limon tuzu, şeker bir araya getirilir ve kısık ateşte şeker ve tuz eriyene kadar ısıtılır. Kaynamamasına dikkat edilir.
Kaynayan sirkeli karışım soğutulur.
Yıkanmış ve temizlenmış çilekler kavanoza doldurulur. Üzerine iki diş sarımsak ve nane dalını da koyup üzeri sirkeli su ile doldurulur.
Rengi değişip tadını alana kadar açılmadan çok sıcak olmayan bir yerde bekletilir.
Tek başına veya salata malzemesi olarak ikram edilir.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan