Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ocak 2015, 16:00   #1
Çevrimdışı
Cappy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Helle Çorbası




MALZEMELER
¾ su bardağı yeşil mercimek
3 yemek kaşığı un (dolu, dolu)
Kıyma (yumurta büyüklüğünde)
4-5 su bardağı su ( varsa et suyu)
1 tatlı kaşığı acı pul biber (artırıp azaltabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük soğan (incecik kıyılmış)
3-4 kaşık zeytinyağı
YAPILIŞI
Ayıklanan ve yıkanan mercimekler 2-3 bardak su ve bir miktar tuz ilavesiyle haşlanır. Pek fazla pişirmeyin.
Bir diğer kâsede 3 kaşık una yavaş yavaş soğuk su ilave edilerek boza kıvamına getirilir.
Ocakta kaynayan mercimekli suya unlu karışım bir taraftan karıştırılarak katılır ve kaynayana kadar karıştırılır.
Çorbamız bir tarafta kısık ateşte kaynarken incecik kıyılmış soğanlar yağ ile birlikte karamelize olana kadar kavrulur ve bir tarafa ayrılır, aynı tavada kıyma da kavrulup kavrulan soğanla birleştirilir, üzerine acı pul biber katılıp bir karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.
Tenceresinde kısık ateşte kaynayan çorbamızda un kokusunun kalmaması lazım.
Tavada hazırladığımız sosu çorbamıza katıp bir taşım kaynatıp ateşten alırız.
Sıcak sıcak kurutulmuş ekmek ve yeşil salata ile muhteşem bir öğün oluyor.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan