21 Ocak 2015, 17:40
|
#1 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Hünnap Reçeli
Malzemeler: - 300 gr hünnap meyvesi (18-20 adet)
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı:
- Hünnap meyvelerini yıkayın (isterseniz kabuklarını soyun) ve küçük küçük doğrayın.
- Doğradığınız meyveleri reçeli kaynatacağınız tencereye alın ve üzerine toz şekeri dökerek sulanmasını bekleyin. (en az 5 saat ya da 1 gece)
- Sulanan meyvelerin üzerine suyu ekleyerek ort ateşte kıvamı koyulaşıncayakadar karıştırarak kaynatın. Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limonu sıkın.
- Reçel istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara dökün, soğuyunca kapağını sıkıca kapatın.
|
| |