Mantarlı Pirinç Pilavı (Kepek) Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. - Malzemeleri
- 2 su bardağı kepekli pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Hazırlanışı
- Mantarlı pirinç pilavı: Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 15 dakika bekletin. Mantarları ortadan ikiye kesin ve zeytinyağı ile birlikte yüksek ateşte kavurun. Tereyağı ve yıkanmış pirinci ekleyerek birkaç dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edin. Kaynadıktan sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp kapak ile tencere arasına kağıt havlu yerleştirin ve demlenmeye bırakın. Servis yapın.
|