Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2015, 13:24   #1
Çevrimdışı
Cappy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gendime Çorbası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

1 su bardağı buğday (1 gece önceden ıslatılmış)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Buğdayı haşlamak için 4 su bardağı su
Çorbaya eklemek için 4-5 su bardağı su + 1 adet et bulyon
(Et suyu kullanacaksanız bulyon eklemeyin)
Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı yoğurt
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı +2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kuru nane

Yapılışı:

Buğdayı 4 su bardağı suda haşlayın. Buğday yumuşayıp çatlamaya başladığında (tencerede 1-1,5 su bardağı kadar su kalacak.) kalan suyun miktarına göre üzerine 4-5 su bardağı sıcak su ilave edin.
1 adet et bulyonu haşladığınız fasulye ve nohudu ilave erek ve 1-2 dakika kaynattın.
Derin bir kase içinde yoğurt ve unu çırpın. Çorbanın kaynayan suyundan 2 kepçe kadar yoğurda ilave ederek çırpmaya devam edin.
Ilınan yoğurtlu karışımı tencereye ekleyin ve çırpıcıyla karıştırın. 6-7 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocağı kapatın.
Servis için tereyağı ve sıvıyağı bir cezve içine alın, üzerine nane ilave ederek kızdırın.
Çorbanızı naneli sos ile servis yapın

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan