Gendime Çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
1 su bardağı buğday (1 gece önceden ıslatılmış)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Buğdayı haşlamak için 4 su bardağı su
Çorbaya eklemek için 4-5 su bardağı su + 1 adet et bulyon
(Et suyu kullanacaksanız bulyon eklemeyin) Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı yoğurt Sosu İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı +2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kuru nane Yapılışı:
Buğdayı 4 su bardağı suda haşlayın. Buğday yumuşayıp çatlamaya başladığında (tencerede 1-1,5 su bardağı kadar su kalacak.) kalan suyun miktarına göre üzerine 4-5 su bardağı sıcak su ilave edin.
1 adet et bulyonu haşladığınız fasulye ve nohudu ilave erek ve 1-2 dakika kaynattın.
Derin bir kase içinde yoğurt ve unu çırpın. Çorbanın kaynayan suyundan 2 kepçe kadar yoğurda ilave ederek çırpmaya devam edin.
Ilınan yoğurtlu karışımı tencereye ekleyin ve çırpıcıyla karıştırın. 6-7 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocağı kapatın.
Servis için tereyağı ve sıvıyağı bir cezve içine alın, üzerine nane ilave ederek kızdırın.
Çorbanızı naneli sos ile servis yapın |