Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2015, 22:08   #1
Çevrimdışı
Cappy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavuklu Ispanaklı Borani Tarifi




Malzemeler:

500 gram ıspanak
1 adet kuru soğan
zeytinyağı
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
tuz
250 gram tavuk göğsü
kimyon, karabiber
Köfteler için:
1 çay bardağı çiğ köftelik bulgur 1 çay bardağı döğme (yarma, unlu bulgur da deniyor)
ılık su,tuz

Yapılışı :

İlk önce köfteler hazırlanır. Dövme ve bulgur bir kaba alınır üzerine tuz ve ılık su ilave edilerek yaklaşık bir saat bekletilir.
Ondan sonra içli köfte hamuru gibi yoğrulur, fındık büyüklüğünde toplar yapılır tuzlu suda 3-4 dakika haşlanır.
Ispanak yıkanır doğranır.
Yemeklik doğranmış kuru soğan tavada soldurulduktan sonra, ıspanak eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Ilıdıktan sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırılır. Servis tabağına alınır
Minik minik doğranmış tavuklar 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur.
Üzerine tuz, kimyon ve karabiber ilave edilir. Pişen tavuklar da yoğurtlu ıspanağın üzerine alınır.
Haşlanan bulgur köfteleri tavuğu kavurduğumuz tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber kavrulur. 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ilave edilir.
Piştikten sonra tavukların üzerine dizilir. İstenirse üzerine nane – tereyağı- biber gezdirilir. Afiyet olsun….

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan