Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2015, 22:18   #1
Çevrimdışı
Cappy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Genevir Helvası (Konya Yöresi)




Genevir Helvası

1 su bardak ceviz
1 su bardak fındık
1 su bardak fıstık
1 su bardak badem
1 su bardak kayısı çekirdeği


Genevir Helvası Nasıl Yapılır?

Kayısı çekirdeği ve badem kaynar suda kabukları çıkacak kadar kaynatılır. Hepsi ayrı ayrı kavrulur.
1 su bardak genevir, 1 su bardak susam ikiside ayrı ayrı kavrulur.
1,5 su bardak pekmez, 1 su bardak şeker ocağa alınır ve şeker eridikten sonra 5 dk kadar kaynatılır. Pekmez cıvık ise biraz daha kaynatılır.
Kavrulmuş susam ve genevir pekmeze katılıp karıştırılır. Hindistan cevizi dökülmüş yuvarlak borcama gezdirerek dökülür. Üzerine kuruyemişler heryerine gelecek şekilde yayılır. Buzdolabında 6 saat kadar bekledikten sonra servis yapılır.
Kuruyemiş fazla gelirse azaltılabilir. Ben bu ölçüyü iki küçük borcama döktüm. İstenirse çay bardağı ölçüsüyle de yapılabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları Sorf bizimmekan