Güveçte Beşamel Soslu Buğu Kebabı
Malzemeler
600 gr. kuşbaşı et
1 orta boy soğan
1 adet havuç
1 orta boy patates
1 adet kırmızı biber
1.5 su bardağı dolusu taze bezelye
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Zeytinyağı Beşamel sosu için
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz,
1 çay kaşığı karabiber Yemeğin Yapılışı
Kuşbaşı etleri düdüklü tencereye koyup, üzerine çıkana kadar sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükleri alıp kapağını kapatın. 40 dk. kadar pişirin (kuzu veya koyun eti kullanacaksanız 20 dk. yeterli olur)
Başka bir tencereye yemeklik doğranmış soğanı alın. Yarım çay bardağı kadar zeytin yağında hafif soteleyin.
Eti süzüp soğana ilave edin. 2 dk. kadar kavurup ince doğranmış havuç, küp doğranmış patates ve kırmızı biber, son olarak bezelye ve sarımsağı ekleyin. Tuz ve karabiberi atın. Etin suyundan bir su bardağı kadar ekleyip kapağını kapatın.
Sebzeler pişmeye yakın ocaktan alın. Geniş bir fırın kabına veya toprak güveçlere yemeği paylaştırın.
Beşamel sos için: tereyağını bir tencereye alıp eritin, unu ilave edip un kokusu çıkana kadar kavurun soğuk sütü ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın. Tuzunu ve karabiberini atın kaynamaya başlayınca 1 dk. kadar pişirip ocaktan alın.
Beşamel sosu, fırın kaplarına yerleştirdiğiniz yemeğin üzerine dökün. Son olarak üzerine kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün. Üzerleri kızarınca fırından alın. Afiyet şifa olsun… |