Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2015, 21:09   #1
Çevrimdışı
Cappy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rokalı Enginar Çorbası Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

  • 4 adet çanak enginar
  • 1 litre sebze suyu
  • 10 diş sarımsak
  • 1/4 bağ roka
  • 2 dal taze soğan
  • 1 adet yumurta
  • 8 çorba kaşığı yoğurt
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı


Dört adet çanak enginarı tavla zarları büyüklüğünde doğrayın. Enginarları tencereye ekleyin. Üzerine bir litre sebze suyu ve 10 diş dövülmüş sarımsağı ekleyerek ocakta 20-25 dakika haşlayın. Enginarlar benliklerini korumalı ancak yeterince de yumuşamalı. Bunu bir tanesini tadarak anlayabilirsiniz. Çorbanın enginarları pişerken, bir tarafta yeşil soğanı uzunlamasına açıp ince soğan liflerini sanki Frenk soğanıymışçasına çıkarın ve çeyrek bağ rokayı bir dolma gibi iyice sıkıştırıp ince ince doğrayın.
Bir adet yumurtayı 8 tepeleme dolu çorba kaşığı yoğurtla çırpın. Kaynayan çorbadan bir kepçe alıp yoğurda döküp devamlı karıştırın. Eğer yoğurdu bir anda çorbaya dökerseniz ani ısı değişikliğinden kesilebilir. Yoğurdu bu şekilde ısıttıktan sonra tencereye ilave edin. Tuzunu ağız tadınıza göre ayarlayın. Bu şekilde 5 dakika kaynatın. Servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine ince kıydığınız roka, taze soğan ve sızma zeytinyağı ilave edin. Bahara çok yakışan bu çorba afiyetle yemeye hazır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan