Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Şubat 2015, 13:16   #1
Çevrimdışı
Cappy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kestaneli ve Pestilli Dondurma Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 2 top Maraş dondurması
  • 40 gr Diyarbakır üzüm pestili
  • 1/3 adet yufka
  • 1 adet kestane şekeri
  • Kızartmak için; Ayçiçek yağı
Yapılışı


Kızarmış dondurma pestil ve kestane ile birleşince ortaya denemenizi şiddetle tavsiye edeceğim bu tarif çıktı. Öncelikle tarifte kullanacağınız dondurmanın Maraş usulü yani daha sert bir dondurma olmasını belirtmekte fayda var. Zira kızarınca diğer dondurmalar daha erken erirken, Maraş usulü benliğini uzun süre donuk muhafaza edebiliyor. 40 gram üzüm pestilini, yaklaşık A5 boyutunda bir dikdörtgen gibi tezgaha serin. Üzerine Maraş dondurmasından tercihen dondurma kaşığı ile çıkarılmış ilk topu koyun. Sonra ortasına 1 adet kestane şekerini koyup diğer top dondurmayla da üzerini kapatın. Amaç kestane şekerinin tam ortasında durduğu büyükçe bir top dondurma elde etmek. Sonra bu dondurmayı pestile daha sonra da yufkanın 1/3 üne sarın. Elinizle top dondurmayı hem bastırıp hem de döndürerek yufkanın iyice top haline gelmesini sağlayabilirsiniz. Dondurmayı sardıktan hemen sonra sıkı sıkı streç filmle kaplayıp derin dondurucuda en az 2 saat donması için bekletin. Bu işlem hem mükemmel yuvarlakta bir top elde etmek, hem de dondurmanın içinde sert bir şekilde donabilmesi, için gerekli.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet