Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Şubat 2015, 18:40   #1
Çevrimdışı
Desmont
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erik Dolgulu Pembe Cupcake





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Rüya gibi bir tarif, Erik Dolgulu Pembe Cupcakek...


Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı erimiş soğumuş tereyağı
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un (ben 400 gr kadar kullandım, kontrol ederek ekleyin)

Dolgusu için:
300 gr kadar temizlenip doğranmış kırmızı erik (ben dondurulumuş kullandım)
4 yemek kaşığı toz şeker

Frosting (üst kreması için)
1.5 su bardağı pudra şekeri
50 gr tereyağı
Yarım paket (100 gr labne)
3-4 yemek kaşığı erik sos (hazırlanan erik sostan lezzet ve renk vermesi için kullanabiliriz)

Yapılışı:
Yumurta ve toz şeker çırpma kabında iyice köpürene kadar çırpılır. Süt, tereyağı ve sıcak su eklenir, hafif karıştırılır. Un, vanilya ve kabartma tozu beraber elenir. Karışıma azar azar eklenir. Kek hamurumuz hazır olunca kapkek kalıplarına üzerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarıp içini hafif çekene kadar pişirilir.
Erik sos için doğranmış erikler robottan geçirilip püre yapılır, üzerine toz şeker eklenerek ocağa alınır. Orta ateşte kaynaması beklenir. Kısık ateşe alınarak 4-5 dakika kaynatılıparada karıştırılır (çok kısık ateşte koyulaşmaz, hafifçe kısmanız daha doğru olur) Sos kıvam alınca ocaktan alınır, soğuması beklenir.
Frosting için oda sıcaklığındaki tereyağı ve labne pudra mikserle iyice çırpılır. Pudra şekeri ve erik sos eklenir. Mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır. Krema torbasına veya sıkacağına doldurulur. Fırından çıktıktan sonra soğuyup dinlenen keklerin orta kısımları kapkek süsleme aparatıyla çıkarılır. Boşluklara erik sos doldurulur...

Üzeri nasıl isterseniz gönlünüze göre kremayla süslenir. En az 2 saat bekletilip dinlendirilir. Servis yapılır...

Püf Noktası:

Kek yaparken sıcak su kullanmayı tavsiye ederim. Pamuk gibi inanılmaz yumuşacık bir doku veriyor. Eriğin ekşiliği sosun lezzetini etkiler, bu nedenle kontrol edip şekerini ayarlayabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları Sorf bizimmekan