Elma Dilimli Kek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
5-6 elma
1 tatlı kaşığı toz tarçın (silme)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı tanesiz kayısı reçeli (üzerine sürmek için)
Kek Yapmanın Püf Noktaları için tık yapın Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yapılışı:
Yumurtalar karıştırma kabına alınır, üzerine toz şeker ilave edilip köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.Sıcak su ve süt karıştırılarak, yumurtalı karışımın üzerine ilave edilir. Sıvı yağ eklenir ve hafifçe köpüğünü söndürmeden karıştırılır. Un, vanilya ve kabartma tozu beraber elenir. Yavaş yavaş ilave edilir, karıştırılır. Kek hamuru yağlanmış tepsiye dökülür. Ben 4 tane kağıt turta kalıbı kullandım, tam geldi. Bu ölçüler dikdörtgen borcam için de uygun olacaktır. Elmalar soyulur, ince dilimlenir. Tarçın ve pudra şekeriyle beraber karıştırılır. Kekin üzerine dizilir (ben akşamdan kalan soyulmuş armutları da bir tanesinin üzerine dizdim)
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Kürdan yardımıyla pişip pişmediği kontrol edilir. Fırından çıkarılır. Ben soğuttuktan sonra üzerini kapatıp buzdolabında sakladım. Bir gün sonra daha lezzetliydi. Pamuk gibi olmuştu... |