Yenge Hanım Çorbası
Malzemeler
1 su bardağı nohut
Yarım demet ıspanak
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
5 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz Hazırlanışı
Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır. Un ve tereyağı bir kaç dakika kavrulur. Kıyılmış ıspanak ilave edilir. Biraz daha çevrilir. Sonra süt eklenir. Bir taşım kaynatılır. Robottan geçirilerek püre haline getirilir. Tavuk suyu, karabiber, tuz ve haşlanmış nohut konur. Çorba orta ateşe yerleştirilir. Sürekli karıştırarak bir tık daha pişirilir. Daha sonra servis yapılır.
Afiyet olsun. |