Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Şubat 2015, 10:58   #1
Çevrimdışı
Numune
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yenge Hanım Çorbası




Malzemeler

1 su bardağı nohut
Yarım demet ıspanak
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
5 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır. Un ve tereyağı bir kaç dakika kavrulur. Kıyılmış ıspanak ilave edilir. Biraz daha çevrilir. Sonra süt eklenir. Bir taşım kaynatılır. Robottan geçirilerek püre haline getirilir. Tavuk suyu, karabiber, tuz ve haşlanmış nohut konur. Çorba orta ateşe yerleştirilir. Sürekli karıştırarak bir tık daha pişirilir. Daha sonra servis yapılır.


Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan