Konu: Spaetzle
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2015, 19:45   #1
Çevrimdışı
Desmont
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Spaetzle




300 g un
¼ yemek kaşığı tuz
¼ yemek kaşığı muskat rendesi
3 adet yumurta
1 su bardağı su veya süt

Un bir kaba konur, ortası açılır, yumurta, un, tuz, muskat rendesi konur.
Çok yumuşak bir hamur yapılır (gerekirse biraz daha su eklenir).
Hamur hava kabarcıkları oluşuncaya kadar çırpılır, özleştirilir.
Ucuna ince duy takılmış krema torbasına konulur ve kaynayan suya küçük parçalar sıkılır.
Suyun üstüne çıkan parçalar toplanır soğuk tuzlu suya çıkarılır, işleme hamur bitinceye kadar devam edilir, hepsi tamamlanınca süzülür ve kullanılır.

Not: Spaetzle genellikle çorbaya eklenerek servis yapılır. Ayrıca spaetzle makarna gibi ve tereyağı ile sote edilip garnitür olarak da kullanılabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet