Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2015, 21:51   #1
Çevrimdışı
Desmont
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kahve Altı Tatlısı




Bir paket baklava yufkası
4 çorba kaşığı tereyağı
300 gram kıyılmış fındık
150 gram tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı gül suyu

Baklava yufkasını az miktarda eritilmiş tereyağıyla ıslatıp 10 tane üst üste fırın kabına yerleştirin. İç malzemeyi ince kıyılmış fındığı üzerine bolca serpin. Üzerine kalan tereyağını dökün. Tekrar baklava yufkası ve fındık olarak kat kat fırın tepsisine dizin. Kare şeklinde kesip üzerine tereyağı gezdirip fırına verip 25 dakika 200 derecede pişirin. Fırından çıkınca kaynattığınız ve biraz ılınmış olan sütle hazırladığınız şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekince servis tabağına alın.

Not: Anadolu’da kahve yanında ikram edilirken kahvenin şerbeti derlermiş.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet