09 Şubat 2015, 15:12
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Damla Sakızlı Yalancı Tavuk Göğsü
Malzemeler
Süt ( 1 litre )
Şeker ( 1 su bardağı )
Damla sakızı ( 2 diş )
Un ( 1 su bardağından bir parmak eksik )
Nişasta ( 1 yemek kaşığı )
Margarin Üzeri İçin;
Tarçın Hazırlanışı
Tencerede yağı eritip, un ve nişasta kavrulur. Üzerine 1 litre süt dökülerek hızlıca karıştırılır. Topaksız bir kıvama gelene kadar blenderden geçirilir. Damla sakızları ve şeker de eklenir. Orta ateşte koyulaşıp, göz göz oluncaya kadar pişirilir. Islatılmış borcama dökülür, oda ısısında ılımaya bırakılır. Ilıyınca, buz dolabına kaldırılır, 3-4 saat dinlendikten sonra, üzerine tarçın serpilip servis yapılır.
Afiyet olsun. |
| |