09 Şubat 2015, 16:40
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ispanaklı Ağaç Kurabiye
Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tereyağ,
1/2 çay bardağı sıvı yağ,
1 yumurta,
1/2 su bardağı ıspanak püresi,
1/2 çay bardağı sirke,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1/2 çay kaşığı tuz,
4 su bardağı un,
Üzerine serpmek için deniz tuzu. Hazırlanışı
Tereyağ, sıvı yağ, yumurta, ıspanak püresi ve sirkeyi bir kaba alıp çırpın,
Unu eklemeye başlayıp bir yandan da yoğurun,
Kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurmaya devam edin,
Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun,
Hamuru unladığınız tezgaha alıp yaklaşık yarım cm kalınlığında açıp çam ağacı şeklinde kurabiye kalıpları ile kesin,
Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerlerine deniz tuzu serpin,
175 derecede önceden ısıtılmış fırında 7-8 dk (süre fırınınıza göre değişebilir) pişirin.
Afiyet olsun. |
| |