Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Şubat 2015, 15:06   #1
Çevrimdışı
Tufan
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ev yapımı lahmacun tarifi




Hamuru İçin:
1 Paket İnstant Maya
Ilık Su
Aldığı Kadar Un
Tuz
İç Harcı İçin:
Yarım Kilogram Kıyma
3 Adet Kırmızı Biber
1 Adet Yeşil Biber
4 Adet Domates
Tuz
Karabiber
Pul Biber
3 Adet Soğan
1 Tutam Maydanoz

Hazırlanışı:
Lahmacunlar için ilk önce hamurunu hazırlıyoruz. Geniş bir kaseye instant mayayı boşaltıyoruz.

Üzerine biraz ılık su döküyoruz. 10 dakika kadar mayanın kabarmasını bekliyoruz. Maya kabarmaya başladıktan sonra üzerine azar azar un ekliyoruz. Tuz serpiyoruz. Hamuru yoğurmaya başlıyoruz.

Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hamurun kıvamında göre biraz daha ılık su ekliyoruz. Hazırladığımız hamuru yuvarlıyoruz. Dinlenmeye bırakıyoruz. Bu arada lahmacunların iç harcını hazırlamaya başlıyoruz.

Kıymayı ayrı bir kaseye alıyoruz. Kırmızı ve yeşil biberlerin iç çekirdeklerini ayıklıyoruz. Biberleri doğrayıcıdan geçiriyoruz. Kıymanın üzerine alıyoruz. Soğanları ve domatesleri de iri iri doğrayıp, doğrayıcıdan geçiriyoruz.

Soğanları ve domatesleri de kıymanın üzerine alıyoruz. Maydanozu ince ince doğrayıp, kaseye alıyoruz. Tuz, karabiber ve pul biber serpiyoruz. Tüm iç harç malzemelerini iyice karıştırıyoruz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp, yuvarlıyoruz.

Hamur bezelerinin üzerine un serperek merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Kıymalı iç harçtan alarak hamurun üzerine yayıyoruz. Tüm hamur bezelerini aynı şekilde hazırlıyoruz.

Hazırladığımız lahmacunları yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. İsterseniz büyük bir teflon tavada kısık ateşte, kapağı kapalı olarak da pişirebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet