| Cevap: Ege üniversitesi'nde ölen genç, Oktay Vural'ı duygulandırdı.
Lanet bir ülkede lanet hayatlar yaşıyoruz, gelecek güzel günlerin hayalini kurdukça cehennem gibi günler yaşıyoruz ve eminim bir süre daha cehennem gibi olan bu hayatı yaşamaya devam edeceğiz. Sormamız gereken onlarca sorudan hiçbirini sormadan bu anlamsız hayatı yaşamaya devam ediyoruz. Ahlak yok, saygı yok, eğitim yok bunlar olmazsa geleceğe dair umutta olmaz. Bütün bu olmayan şeyleri görmezden gelip sanki hepsini en üst noktada yaşıyormuşuz gibi yansıtılıyor. Siyasiler için herhangi bir yerde ölen herhangi bir gençten öteye gitmiyor bu ölümler. Siyasilerde durum böyleyken vatandaşta nasıl ? Bir grup olaya lanet ederken diğer grup "oh iyi olmuş modunda" Ülkücü genci çıkar yerine HDPli/AKPli/CHPli/Sosyalist/Komünist/Alevi/Kürt/Çerkes bunlardan birini koy durum hiçbir şekilde değişmeyecektir. Ahlaki olarak bitik bir ülke Türkiye. Ölüme bile saygı göstermeyen ideoloji köpekliği yapan insanlarla dolu bir ülke. Müslüman ama Allaha değil kula tapanlarla dolu bir ülke Türkiye. Sözün özü lanet bir ülke Türkiye. Bir ülkenin %50si durumu mükemmel olarak görürken diğer 50li durumu cehennem gibi görüyor. Peki ilk %50 için durum nasıl bu kadar güzel ? Allah rızası için bir AKPli yanıtlasın şunu. Benim aklım almıyor artık olanları. Ölüyoruz yahu her gün farklı bir şekilde ölüyoruz. Şuan TBMM denen dikta merkezinde tam da bir diktaya yakışacak şekilde, hayatımızı zindana çevirecek yasalar geçiriliyor. Onlarca tepkiye, direnişe ragmen birilerini korumak adına hayatımızı zulme çevirecek yasalar geçiriliyor. AKPye oy verenlerin büyük bir çoğunluğu -tahminim %90ı- bu yasan bihaber. İçeriğini geçtim adını bile bilmiyorlar ama Tayyip Erdogan geçirilmesini istediyse iyi bir yasadır bu mantığıyla hareket ediyorlar. Bu düşüncelerin koca bir ülkeyi uçuruma sürüklemesi ne kadar makul ? Birilerinin afedersiniz kıçını kurtarmak için onca masum insana kıymak ne kadar ahlaki ? Ben 4-5 yıl öncesine kadar amansız bir şekilde AKPyi destekledim, olaya hep yol, saglık, ekonomi yönünden bakıyordum o yıllar tıpkı çoğu AKPli gibi ama durum bambaşkaymış. Cahilin tekiymişim. Bugün okudukça, gözlemledikçe ne kadar büyük bir hatadan döndüğümü daha iyi anlıyorum. Yıllar önce bu senaryolar oynandı ve bu 12 yıllık zulum döneminde de oynanmaya devam etti ama artık cidden yeter. Bence Kürtçülük de Ülkücülük de dünyanın en anlamsız ideolojileri ancak insanın davasını temsil etmesi kadar doğal bir şey yok. Biz tahammülsüzüz. Meclis bunun en basit örnegi. Gidin bir Anadolu kasabasında "AKP böyle yanlış şöyle yanlış" deyin muhtemelen sizi kapı dışarı ederler, aklı başında bir iki insan olmasa oracıkta linç ederler. Çünkü insanlar TVden bunu görüyor gazeteden bunu okuyor. Siyasiler it gibi birbirleriyle dalaşıyorlar. Saygısızca davranıyorlar. Birbirlerine yumruk atıyor, küfür ediyorlar. Vatandaş da onlar gibi davranmaya başlıyor bir süre sonra. "Ben müslümanım bık bık bık" konuşur, "İslam hoşgörü dinidir hede hödö" der ama kendi alehine konuşanın kafasına Ipad atar, anasına söver. Benim tek dileğim var, din ile uyuşturulanlar inşallah bu uyuşukluklarından uyanırlar. Açın Kuran okuyun, Sünnetleri öğrenin. Dini siyasilerden değil, dini siyasete bulaşmış hacı hoca tayfasından değil, dini kaynagından ögrenin. Din din deyip çaldılar, soydular, sövdüler, şimdi de öldürüyorlar. Biz de şak şak şak. Yazık günah bu yolda giden canlara. |