26 Şubat 2015, 11:44
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Fırında Sebzeli Piliç Baget
Malzemeler
15.0 Gram Taze Bezelye Konservesi (Pişmiş)
1.0 Çay Kaşığı Pulbiber
1.0 Çay Kaşığı Karabiber
1.0 Çay Kaşığı Kimyon
1.0 Tatlı Kaşığı (5 G Lık) Tuz (İyotlu)
2.0 Çorba Kaşığı Tereyağ
2.0 Çorba Kaşığı Bitkisel Sıvı Yağ Çeşitleri
8.0 Adet (Orta/Normal) Tavuk But/Baget (Derili)
2.0 Adet (Orta/Normal) Domates
1.0 Adet (Orta/Normal) Kabak
1.0 Adet (Orta/Normal) Patlıcan
1.0 Adet (Orta/Normal) Havuç
3.0 Diş (Orta Boy) Sarımsak
1.0 Adet (Küçük) Kurusoğan
6.0 Adet (Orta/Normal) Sivri Acı Biber (Bütün)
5.0 Adet Patates (Kabuklu) Hazırlanışı
Fırında Sebzeli Piliç Baget tarifi için; ilk olarak patatesleri elma dilim şeklinde kes ve fırın tepsisine diz. Biberlerin bir kısmını doğra ve bir kısmını da bütün olarak ayır. Soğanı, sarımsağı, havucu, patlıcanı ve kabağı doğrayıp tepsiye aldıktan sonra üzerlerine sıvı yağı dökerek harmanla. Bagetleri yıkayıp sebzelerin üstüne yerleştir ve domatesleri de küp küp doğradıktan sonra tepsiye ilave et. Ayırdığın biberleri tepsinin üst kısmına diz ve bezelyeleri de üzerine koyup, tuz ve baharatını ekle. Son olarak en üst kısmına tereyağını dilimle ve 180 derece fırında suyunu çekene kadar pişir. Fırında Sebzeli Piliç Baget servise hazır.
Afiyet olsun. |
| |