Vejetaryen Börülce
Malzemeler
500.0 Gram Börülce
1.0 Adet (Büyük) Kurusoğan (Bütün)
2.0 Adet (Orta/Normal) Domates
2.0 Tatlı Kaşığı Acı Biber Salçası
1.0 Çay Kaşığı Karabiber
1.0 Demet (Yarım) Maydanoz
1.0 Tatlı Kaşığı (5 G Lık) Tuz (İyotlu)
2.0 Çorba Kaşığı Zeytinyağı Hazırlanışı
Vejetaryen börülce tarifi için; Börülceleri pişirmeden 1 saat önce sıcak suda beklet. Börülceler şişince düdüklü tencereye alıp börülcelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip pişir. Daha sonra kuru soğanı zeytinyağında rengi pembeleşinceye kadar sotele. Domatesi doğrayıp ekle. Domatesler de yumuşayınca salça ve karabiber ekleyip ve ocaktan al. Haşlanan börülcelerin suyunu süz. Sosu börülcelere ilave edip 5 dakika pişmeye bırak. Altını kapatıp maydanozları ekle. Vejetaryen Börülce servise hazır.
Afiyet olsun.
Konu Numune tarafından (05 Mart 2015 Saat 09:39 ) değiştirilmiştir.
|