Şişmanlıktan korunmanın ipuçları
Şişmanlıktan korunmanın ipuçları:
Öğünleri aceleye getirmeyin, sakin ve rahat bir ortamda yemeye çalışın. İyi çiğneyin.
Lokmalar arasında birkaç yudumdan fazla su içmeyin.
Günlük kalorinin ¾’ünü kahvaltı ve öğlen yemeğinde almaya çalışın, akşam yemeği sonrası atıştırmalardan kaçının.
Doğal/geleneksel yöntemlerle beslenmiş hayvanların etini, yumurtasını tercih edin. Dana ve tavuk etini ızgara yerine güveçte pişirin.
Sebze/meyve satın alırken bilinçli davranın.
Kahvaltı dışında yemekle, meyve tüketmeyin.
Pastörize günlük sütten yapılmış yoğurt ve kefir tercih edin.
Yağsız/light ürünleri bilinçli tüketin.
Salatalarınıza elma sirkesi, nar ekşisi koyun, uygun miktarda turşu tüketin (cam şişede olanları tercih edin). Tiroid hormonlarınızı, insülin düzeylerinizi ve idrarınızın pH’sını kontrol ettirin.
Konserve, işlenmiş, hazır gıdaları bilinçli tüketin, tatlandırıcıları (doğal olsa da) hekiminize danışmadan kullanmayın.
Kaliteli uyku ve egzersizi ihmal etmeyin, stresi nasıl yöneteceğinizi öğrenin.
Güneşten yeterli derecede faydalanın.
Sağlıklı bir bağırsak florasını nasıl idame ettireceğinizi öğrenin.
Ağız hijyenini ihmal etmeyin. |