Muzlu Pasta
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Pandispanya icin
4 adet yumurta
70 gr pudra sekeri
1 paket vanilya
30 gr un
10 gr misir unu
Kremasi icin
2 su bardagi sut
2 yemek kasigi toz seker
2 yemek kasigi un
1 paket sutle cirpilmis kremsanti
Hazirlanisi
4 adet yumurta aki 50 gr pudra sekeriyle cirpilir. Kalan yumurta sarilari ise pudra sekerinden kalan 20 gr sekerle cirpilir. Yumurta sarisina un, misir unu ve vanilya eklenip karistirmaya devam edilir. Cirpilan yumurta aklarida yavas yavas karisima ilave edilip firin tepsisine yayilir. 170 derecelik firinda pisirilir.
Kekimiz pisirken kremasi hazirlanir. Sut, seker ve un bir tencerenin icerisine konur ve kaynatilir. Biraz ilidiktan sonra icerisine sutle cirpilmis kremsanti eklenir.
Kek pistikten sonra soguyan krema arasina surulup muzlar yerlestirilir ve rulo seklinde sarilir. 2-3 saat buzdolabindan bekletip servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun |