Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2015, 11:44   #1
Çevrimdışı
Lcia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karamelli Tart




Karamelli Tart
Tart tabanı için
125 gr tereyağ (yumuşamış)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1,5-2 su bardağı kadar un

Karameli için
2 su bardağı toz şeker
100 gr terayağ
2 paket süt kreması
(Yarım ölçü de yapabilirsiniz)

Çikolata sosu için
180 gr bitter çikolata
50 gr tereyağ (1 yemek kaşığı dolusu)

Hamur malzemeleriyle hamur yoğurup yumuşak bir hamur elde edin ve tart kalıplarına yerleştirin. Ortalarında çatalla delikler açın ve ortasına kabarmasın diye fasulye yada nohut gibi ağırlık koyun. 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Arada kontrol ederek kabaran yerleri çatal ile bastırın.
Karameli için şekeri Çelik tencereye alalım orta ateşte karamelize edelim. Dikkat edelim şeker yanmasın. Çırpıcı yardımıyla karıştırarak topaklanmasını önleyelim. Ocağın altını kapatıp sürekli karıştırarak şekerin iyice erimesini sağlayalım. İçine tereyağını ekleyip karıştıralım. Kremayı içine koyalım ve iyice karıştıralım. Kısık ateşte karıştırarak kaynatalım. Tamamen pürüzsüz olana dek kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Bir anda topaklanabilir endişe etmeyin eriyor. Bu şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman benmari usülü eritelim.
Hazırladığımız karameli tartlarımızın ortalarına paylaştıralım.
Üzeri için çikolata ile tereyağını kısık ateşte eritelim. Ve karamel sosun üzerine dökelim. Badem ile süsleyip servis edelim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver