16 Mart 2015, 14:03
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Vejeteryan Kabak Kalye
Malzemeler
4.0 Adet (Orta/Normal) Kabak
2.0 Adet (Küçük) Kurusoğan
2.0 Adet (Orta/Normal) Domates
0.5 Çay Bardağı (Normal) Beyaz Pirinç
1.0 Çay Bardağı (Normal) Zeytinyağı
0.5 Demet Nane
0.5 Demet Dereotu
3.0 Diş (Orta Boy) Sarımsak Hazırlanışı
Vejeteryan kabak kalye için öncelikle kabakları irice doğrayıp tencereye alın. Üzerine yıkanmış pirinci, rendelenmiş soğan, sarımsak ve domatesleri ekleyip zeytinyağını gezdirin, kapağını kapatın. Ocak üzerince çok kısık ateşte hiç su koymadan pişmeye bırakın. Daha sonra kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyip kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. İstenirse pirinçler için 1 çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz. Bu yemeği soğan koymadan da hazırlamak mümkündür. Sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir.
Afiyet olsun. |
| |