Avcı Böreği
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İçli köfte tadında enfes bir avcı böreği tarifi sizlerle. İçli köfte yapmada zorlananlar için ideal [emoji106]
Buyrun tarifimiz;
Avcı böreği
5adet yufka
Sıvıyağ
Galeta unu
3 yumurta
İç harcı;
2 orta boy kuru soğan
400 gr kıyma
Bir avuç kısırlık bulgur
Bir su bardağından biraz az iri dövülmüş ceviz
Yarım demet maydanoz
Tuz
karabiber
pul biber
(Arzuya göre salça ilave edebilirsiniz)
Soğanları küçük doğrayıp az sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurup kıymayı ekliyoruz iyice kavuruyoruz. Suyunu çekince altını kapatıp cevizi, ince bulguru yıkayıp ekliyoruz (arzu ederseniz az suda bekletebilirsiniz ama sıcağıyla pişiyor) ve ince kıyılmış maydanozumuzu ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Yufkayı tezgaha serip üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ gezdirip heryanına yayalım. Arzuya göre üzerine ikinci bir kat yufka serip iki kat yufkadan yapabilirsiniz. Sigara böreği gibi 8 parçaya ayıralım. Kenarlarına harçtan bolca koyup saralım.Yumırtayı bir kaseye kırıp çırpalım ve galeta ununu bir tabağa boşaltalım börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp tepsiye dizelim. 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak yada ılık tavsiye edilir. İçli köfte tadında nefis bir börek. Arzu ederseniz tavada da kızartabilirsiniz öyle de çok güzel oluyor. Şimdiden afiyet olsun |