Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mart 2015, 23:09   #1
Çevrimdışı
Tufan
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Badem tatlısı




Malzemeler
  • - 1 çorba kasesi tahin
  • - 1 çorba kasesi pekmez
  • - 1/2 su bardağı un
  • - 1 su bardağı toz badem
  • - 7 adet yumurta
  • - 1 su bardağı şeker
  • - Şerbeti için:
  • - 5 su bardağı şeker
  • - 4 su bardağı su
  • - 1/2 limon




Hazırlanışı
1. Adım

7 adet yumurtanın beyazını, çırpma kabının ya da mikserin içine dökün. Yumurta aklarının üzerine 1 su bardağı şekeri dökün ve şeker eriyip yumurtalar köpürünceye kadar iyice çırpın.
2. Adım

Çırpma işleminize karışımınız krem şanti kıvamına gelene kadar devam edin. Bu aşamayı, el çırpıcıları ile yapmanız oldukça yorucu ve uzun olacağı için mikser kullanmanız önerilir. Krem şanti kıvamına gelen yumurta akı ve şeker karışımınızı, çukur bir kaba alın.
3. Adım

Kaba aldığınız şeker ve yumurta karışımının içine yarım su bardağı un, 1 su bardağı toz badem, 7 adet yumurtanın sarısı, 1 çorba kasesi tahin ve 1 çorba kasesi pekmezi dökün ve iyice karıştırın.
4. Adım

Isıya dayanıklı bir cam kabı ya da fırın tepsinizi yağlayarak, üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış fırında, 170 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika (kontrol ederek) pişirin.
5. Adım

Şerbet hazırlığı: 5 su bardağı şekeri, 4 su bardağı suyla kaynamaya bırakın ve kaşıkla karıştırarak şekeri eritin. Şurup kıvamına gelmek üzereyken üzerine yarım limonun suyunu veya kesilmiş limonu şuruba ekleyin. Şerbet bir taşım kaynayınca tencerenin altını kapatın ve soğumaya bırakın.
6. Adım

Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcakken, önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti dökün. Üzerini kıyılmış badem ile süsleyebilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet