Konu: Mülksüzler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mayıs 2015, 17:14   #25
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mülksüzler

Ben dün cahil bir insandım ha bugün çok mu değiştim belki de hiç değişmedim bilemiyorum. Her cahil insan gibi benim de sesim çok gür çıkar, inandığım şeyi bildiğim 3-5 şeyle ölümüne savunurdum. Geçmiş halime bakınca utanmıyorum aksine mutlu oluyorum. Yanlış bir yol bile olsa fikrimi savundum, bugün de öyleyim ama bugün ayaklarım yere basıyor. Bugün inandığım şeylerin temeli sağlam ancak geçmişte öyle değildim. Evet yetmez ama evetciydim. Son ana kadar umudumu korudum, egom bana izin vermedi yanlışları görmeye. Yanlışımı kabul etmedim. 2011 Van depremi benim için kırılmanın başlangıcı oldu. O dönem yapılan açıklamalar, vicdansız yaklaşımlar beni inandığım şeye karşı soğuttu. Tam da bu dönemde sosyal çevrem çok büyük oranda değişti. Yeni insanlar tanıdım. Dolu ve ayağı yere basan insanlar. Tartışmaya giremeyeceğim kadar dolu insanlar^^ sesimi çıkarmadan onları dinleyip bir şeyler öğrenmeye çalışıyordum. O dönem kendi inandıklarımı çok sorguladım. Okuduğum yazarları-kitapları-dergileri tamamen değiştirdim. Yav Osmanlıyı şuanki Ecdatcılardan daha ballandıra ballandıra anlatırdım ben^^ Her cahil insan gibi ben de tartışırken karşı görüşün fikirlerini ve ideolojisini bilmeden umursamadan tartışırdım. Ben sol jargon bilmezdim, sosyalist düzen nedir, marksist bakış açısı nasıldır, bu sol ne menem şeydir hiç bilmezdim. Tarih veya Edebiyat gibi bölümlerde insanlar solcu olmazlar daha doğrusu olamazlar çünkü hocalarından öğrencisine kadar bir milliyetçiliktir yürür gider. Kitaplar da bu çizgidedir araştırmalar da. Yav bilimsel makale yazıyor herifler akademik dil yok ama öğrenciyken bu ne yahu diyemiyorsun ki. Benden bilgili insanlarla konuştukça tartıştıkça bir şeyler öğrendim. Her gün öğreniyorum bu hayatta tek amacım bu. Benim cahilliğim buradan gelmekteydi. Egom beni şişirdi ama sonra öğrendim ki bizim ki içi gaz dolu tek müdahalede patlayacak durumdaymış^^
Sözün özü, ben kendimin bu halini seviyorum aslında. Bu cehalet duygusunu ve bunu aşmak için çabalamayı seviyorum. Hayatımda çok güzel insanlar tanıdım, mükemmel hocalardan ders aldım. Bir yola girdik doğru mu yanlış mı bunu ulaşabilirsek yolun sonu gösterecek. Ben öğrenmeyi seviyorum, okumayı ve özellikle konuşmayı çok seviyorum gayrısı önemsiz. Ha aslında yetmez ama evetcilikten evvel azılı bir Ak parti yandaşıydım. Bundan utanmıyorum işin açığını söylemek gerekirse. Pişman da değilim. Sevdiğim bir hocamın deyişiyle "hayatta her nefes alış bir tecrübe" ben de bu bakış açısıyla bakıyorum. Dünden çıktım daha yarına da gelmedik mevzu şu gün şu dakikada. Biraz kaçamak oldu ama benim hikayem bu^^

Aslında bir önceki yorumumda bir çelişkiyi belirttim o noktadan devam edeyim. Mülk = fikir ve beden dedim. Bu noktadan hareketle günümüz dünyasında hepimiz mülksüzüz. Evet fikirlerimiz var ama belirli seçenekler arasından bunları seçmek zorundayız yoksa önümüzde uçsuz bucaksız bir fikir deryası yok. Bedenimiz de öyle. Bizim ama bizde değil. Neyse mevzu uzun umarım hep beraber bir sonuca varırız^^ böyle kaçamak kaçamak yazıyorum ki tadı çıksın ve okunsun yoksa uzun yazıp kimseyi sıkmayalım^^

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan