Konu: Mülksüzler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mayıs 2015, 17:55   #9
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mülksüzler

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir arkadaşımla şuan çok yakın arkadaşlarımın olduğu mekana gittik ben daha bunları hiç tanımıyorum. Bunlar Ak parti eleştirisi yapıyorlar ama ekonomiden, dış borçtan, üretimden, bilimden, sanattan konuşuyorlar. İşin açığı o dönem hiç anlamadığım şeyler ben tipik bir icraat aşığı Ak partiliydim neymiş otoban yapmış, neymiş hastane yapmış bilmem şu bu. Bu adamlar hiç bu sulara gelmiyorlar^^ ben de orta yollu konuşuyorum yav işte sosyal devletin gerkeliliklerini yapıyorlar ona ne dersiniz falan pat çürütüyorlar^^ ben daha da ses etmedim cahilliğimi kabul ettiğim an bu oldu. Beni okuduğum bölümde falan böyle entel, bilgili falan biliyorlar halbuki^^ Bu çocuklarla samimi oldukça fikir alışverişinde bulunduk ne okuyorsunuz ne izliyorsunuz falan bayağı konuşuyorduk. Filmi izliyorduk saatlerce konuşuyorduk. Tartışmak her zihnin kilidini açar bence. Kendimle en çok tarih bilgim noktasında çeliştim. Kitap okuyorum yazar yorum yapmış işte "bilmem şu padişah çok içki içerdi" yav bu saçmalık pat kapatırdım kitabı sonra dayanamaz tekrar okurdum öyle öyle değiştim. Zaten bu forumdaki eski mesajlarım da duruyor oradan nasıl değiştiğim çok net görülür. Zamanında cemaati övmüş adamım ben yav^^ Ben şunu anladım ideolojiden evvel başka şeyler var o başka şeyleri göremediğim müddetçe bir şeyi tam manası ile kavrayamazsın. Örneğin, insan olma, saygılı olma. Ben bu forumda da olmuştur çok kişiyi fikirlerinden dolayı küçümsedim, hatta "bu kadar da salakça şeye inanılmaz" falan diyordum. Bunu aşmak, egoyu geride bırakmak gerçekten zor. Ha şuan diyemem ki ben pirupak bir insanım, hiiiiiiç egom yok var ego biraz var ama törpülemeye çalışıyorum. Dediğim gibi 2011-2012 yılları arası bayağı bir değişime uğradım sonrası zaten malum.

Davranış bilinci J.Watson kabaca "bana bir düzine bebek verin onları doktor, hırsız, tüccar yaparım" diyor. Ben çevre etkisini çok önemsiyorum. Evet çevre tek başına etkili değil ama bireyi belli bir kalıba oturtan çevredir. Eğer düzgün bir çevren varsa şanslısın yoksa kendi çabanla oradan yükselip başka bir yere geçmeye çalışacaksın. Burada çevreden kasıt eş dost akraba değil iletişim halinde olduğun herkes. Okuldaki hocadan, yakın-uzak sınıf arkadaşlarına kadar.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan