Eyvallah mulksuzum @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Siz zaten davetinizi; birikimle harmanlanmis, kendine anlatilir gibiliginin sicakligi muhabbetiyle etmis oldunuz zaten. Hic maca beyi gibi kurulmus hissetmedim kendimi. Oyle birbirimizin icinden gecmislik tadi var buranin. Sal olup seline kapilmali. Yontula yontula kendine ozgulugumuzden ne kaldiysa geride, bir seyler katmali. Yasatmali burayi, buragibiler cografyalarini. Ayrica partimize de siyasi yasantisinda basarilar, sermayeye basagrilar dilerim .)
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ictenlikle anlattigin zihinsel maceran; dar zaviyeli akidenin tutsakligindan tutamak yapip, dis dunyaya kendini kabuklastiranlarin anlayamayacagi, romanlarin alti cizilesi pasajlar mahiyetinde. Oyle kendine ve disina yolculuk renginde; kibirden uzak, kalender, mutevazi.
Benjamin Franklin "insanin cahil oldugunu bilmesi, ilme atilmis ilk adimdir" demis olsa da, kelimelerin izafiyeti tadinda kosturan dimagimda cehalet; farkli seslere kulak tikayanlarin kirilmaz, zirhli parmaklariyla imgelendi hep. Sen kocaman bir kulaksin. Yetmemeli ama evet .)
“Bilinmesi gereken seyleri insanin kendisinin tatmasi iyidir,” diye gecirdi icinden. “Dunya zevklerinin ve dunya malinin insana hayir getirmeyecegini daha cocukken ogrendim. Hanidir biliyordum bunu, ama ancak simdi yasadim. Ve simdi biliyorum, bellegimle degil, gozlerimle, yuregimle, midemle biliyordum boyle oldugunu. Ne mutlu bana ki, biliyorum artik!”
Hermann Hesse - Siddhartha