Proje adı : Help kanalı atama add-on
İçeriği : Help kanalına giren userler için helpteam kanalında helperlerden birini atamasını sağlamak bu atama kodu forumda mevcut lakin forumdaki atama kodları çok geliştirilmiş değil, amaç geliştirmek tüm help dünyası için.
Gelişim olarak tasarlanan fikirler
* atamalarda tüm helperlere sırası ile atama verilmesi, örneğin online 5 helper varsa 1 helpere 2 atama vermemesi bunu döngüsel olarak gerçekleştirme
* helpteam bünyesine girmek için eğitim alan aday, help kanalına girdiğinde kod hiç bir şekilde reaksiyon göstermemeli bu adaylar
adaylar.txt dosyasında ekli durumda
* oper adminler host değişikliği yaptıgından onlar için helper ataması verilmemesi için bir üst koşuldaki gibi
operler.txt dosyasında bulunan nickler için atama vermemesi
* Help kanalına giren user için atama alan helper 40 saniye içinde atamasına bakmazsa bir başka helperin bu atamayı alma hakkı vardır. atamasını kaçıran helperleri kod kayıt altına almalı ve kaydı böyle tutması bence daha sağlıklı
!atamalistele komutu uygulandığında
[18:20:03] <Bot> xyz helperi toplamda 5 atamasına cevap vermemiştir.
[18:20:03] <Bot> aaa helperi toplamda 2 atamasına cevap vermemiştir.
[18:20:03] <Bot> bbb helperi toplamda 10 atamasına cevap vermemiştir.
[18:20:03] <Bot> helperin cevap vermediği atamaların detayları için !atamadetay nick
denildiğinde
[18:18:03] <Bot> xyz için kaçırdığı Atamalar listeleniyor
[18:18:03] <Bot> Yardım istiyen : ahmet Atama sahibi : xyz Yardımı veren : Mehmet Tarih : 15.05.2015
* atamanın kendisine verilmemesi halinde 40 saniye dolmadan atamaya bakan farklı helperin kayıtlarınında tutulması durumu
!hatalıvoiceler
[18:20:03] <Bot> xyz helperi toplamda 5 atamaya bekleme süresi dolmadan bakmıştır.
[18:20:03] <Bot> aaa helperi toplamda 2 atamaya bekleme süresi dolmadan bakmıştır.
[18:20:03] <Bot> bbb helperi toplamda 10 atamaya bekleme süresi dolmadan bakmıştır.
[18:20:03] <Bot> detay için !hatalıdetay nick
denildiğinde
[18:18:03] <Bot> Yardım istiyen : ahmet , Atama sahibi : aaa , hatalı yardımı veren : xyz , Tarih : 15.05.2015
* helpmaster hostuna sahip olanlara kanalda online helper yokken sadece atama alması ve helpmaster hostuna sahip olan kişinin kaydının tutulmaması olabilir.
Projenin Çözümleyeceği Sorunlar,Kolaylık Sağlayacağı Noktalar: Proje helperlere dair kayıt tuttugu için help kanalına bakan helperlerin daha dikkatli olamasını sağlıyacağı gibi karışıklığıda önliyeceğine inanıyorum. Akabinde help yönetimi helperlerinin takip işine farklı açıdan daha sahip olma olanağı sağlıyacaktır.
Not : benim kullandığım atama kodu aşşağıdaki gibidir, bunun üzerinden projenin sağlanması rica ediyorum.
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
off !*:join:#help: { if $nick(#help,0,@) > 1 { .timer 1 1 kontrolet $nick $chan } }
alias kontrolet {
if ($1 != $me) && ($1 !isop $2) && ($1 !ishop $2) && (Admin !isin %Host) && (Oper !isin %Host) && ($1 !ison #helpstaff) {
if $1 isreg $2 {
var %aday 1
var %oper 1
:basla
var %n = $nick(#help,$rand(1,$nick(#help,0,@)),@)
if $istok(muafnick1 muafnick2 ,%n,32) { goto basla }
while %oper <= $lines(voicelist\operler.txt) {
if $1 == $read(voicelist\operler.txt,%oper) {
msg #helpteam 12 $+ $1 . Operdir Voice vermeyin!
}
inc %oper
}
while %aday <= $lines(voicelist\adaylar.txt) {
if $1 == $read(voicelist\adaylar.txt,%aday) {
msg #helpteam 12 $+ $1 Helper adayıdır. Voice vermeyin!
}
inc %aday
}
msg #helpteam 10 $+ $1 rumuzu yardım bekliyor. Atanan Yetkili:4 $+(%n,.) | timer 1 1 millet | /flash
}
}
}
alias millet {
var %x = 1
var %y
while %x <= $nick(#helpteam,0,@) {
if $istok(muafnick1 muafnick2 ,$nick(#helpteam,%x),32) { goto atla }
%y = $addtok(%y,$nick(#helpteam,%x),32)
:atla
inc %x }
msg #helpteam %y $+ .