28 Mayıs 2015, 00:59
|
#2 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Mülksüzler
Derin mi yoksa sığ mı diye düşünüyorken bir kaç yorumu okuyarak kendime gelmeyi yeğledim. Ancak kavram çatışmaları ile karşılaşmadım diyemem. İlginç ki tam konunun ana düşüncesini okurken bir elimde kahve bir elimde sigara kalakaldım. Mülkün tanımını tabiiki de elimizde olan imkanlara göre sıralamayacağım, çünkü ben veya sizler çok şanslı insanlarsınız. İçtiğiniz kahve veya sigarayı geçin şuraya yazdığınız yazı bile bir mülkün sayesinde. Mülklü ama mülksüzün tekiyim. Birine bağımlı yaşıyorum şuan tabii ki konudaki Neruda gibi değil. Ama genel anlamda bakarsak olaya (aile dışındaki etkenlere) hepimiz hasta ve yorgun değil miyiz? Acaba biz mi ölmeliyiz yoksa bizi öldürmek isteyenler mi? Biz de direniyoruz, tabii direnmeyip de anın tadını çıkaranlar da yok değil. Direnmeden insan nasıl yaşayabilir mi? Denizimiz yok diye, denizsiz mi kalalım? Perdenin arkasında deniz olmasa bile bir yağmur yağdığında gökkuşağı ve toprak kokumuz var kim engel olabilir ki bu duruma? Nazım Hikmetin bir sözü var "yaşamak bir oyun" diye. Gerçekten yaşamak bir oyun değil mi? Sadece oyunu yönetenler zorbacı diye biz çocukluğumuzdaki gibi oyunlardan mahrum mu kalalım.
Konunun siyasi yönü çok tartışılır yazdığımın yazının son metnini güncel bir olayla kapatmak istiyorum, sanıyorum bu olaya nokta gibi bir şey olur.
Geçenlerde haberlerde İzmiri su bastı, yollar çöktü insanlar su da geziniyor gibisinden tırıvırı haberler çıkmıştı bir çoğunuz muhakkak izlemiştir. Ah ne gülmüştüm Dünyanın hikmetini yola bağlıyorlar diye. Bununla kalmayıp prim yaptılar hatta ve hatta reklamlarda çıkıp boy gösterdiler bakın orası kimin elinde o ne yapmış diye. Aradan 1 hafta geçti geçmedi Ankarayı dolu vurdu, bazı köprülerin altı su havuzuna döndü kalmadı temizce yağmur yağdı ha hala daha yağıyor. Acaba şimdi de çıkıp ya biz yağmura engel olamadık Allahın hikmeti mi denilecek. Peki prim çalışması ne olacak. Bu olaya çok güldüm. Paylaşmak istedim.
Yani demem o ki, biri çıkıp bir şeyleri engellemeye çalışsa da yağmur yağmurdur, yağar yağar, kaldırımları öper sonra da mis gibi koku yayar. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
| |