Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Temmuz 2015, 22:52   #15
Melodram
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kendini sevmeyen insan başkalarını sevebilir mi?

Ben şu kendini sevmeyen başkasını sevemez, hayvanları sevmeyen insanları sevemez tarzı cümlelere pek katılamıyorum galiba, bu kadar kesin hükümlerin bir yerde bocalayacağına inandığımdan olabilir bu. Kendini sevmeyen insan başkalarını sevebilir bence, nihayetinde kendine duyacağı sevgiyle başkasına duyacağı sevgi arasında fark vardır. Tabii bu sevgiye, sevmeye nasıl anlam yüklenildiğine de bağlı. Kendinde eksik olduğunu düşündüğü bir şeyi, başkasında bulduğunda o insanı sevebilir mesela. Belki de onu severek, o eksikliğini hissettiği şeyin aslında bir eksiklik olmadığını fark ederek kendini de sever, olamaz mı? Konu insansa her şey olur. Kendini hiç sevmediğin bir dönemde, çok bunaldığında yanında birileri varsa ve ona destek oluyorlarsa sen onların bu tavırlarına sevginle karşılık verirsin ve zamanla, kişi kendisinin ''yanında olunacak bir insan'' olduğunu fark ederek, kendini sevmeye başlayabilir. Aslında özünde insanın kendini sevmeme gibi bir durumu olacağını da düşünmüyorum ben, yani beyan olarak ''kendimi sevmiyorum'' denilse de, karşıdan karşıya geçerken araba geliyor mu diye bakmak bile kendini sevmek olabilir. Bu sevginin ortaya çıkması lazım sadece, sevmenin doğru şeklini öğrenmemiz lazım belki de, en büyük eksikliğimiz zaten sevmeye ve sevgiye yüklediğimiz garip anlamlar ve onları düşüncesizce savurmamız. Ha tabii bunun haricinde tabii ki kendinizi sevdiğinizi itiraf edin, kimse bilmese de olur.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan