|
cashmare Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Öncelikle teşekkür ederim Sulh
peki şunu nasıl yapabilirim. mesela ben webten php ile form text e nick i giriyorum gondere bastıgımda AKillat: nick seklinde gidiyor onuda bota okutup işlem yaptırıyorum
nick sunucudaysa sıkıntı yokta nick sunucuda degilse. Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın! if $1 == AkillAt: {
on *:notice:*nickli kullanici bulunamadi*:*:{
else {
os killclones $2
msg $iwc_server_rapor :[A:KİLL] $2 Nickine Web'den A:KİLL atıldı.
} söyle bişey yapayım dedim ama olmadı bunu nasıl yapabiliriz. yani önce nickin sunucuda olup olmadıgını kontrol ettirip sonra komutu uygulatmak.
|
Bu soru arada kaynamış. Öncelikle şunu belirteyim, event içerisinde başka bir event kullanamazsın. Yani if $1 == bilmemne {
on *:... } diye bir şey olmaz.
-
Bu isteğini gerçekleştirmek için
401 numaralı whois rawına bakmamız gerekli. Benim, @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'un ve @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın op eklemeyle ilgili yazdığımız kodlarda olduğu gibi yine /set komutuyla bazı verileri kaydedip bu raw üzerinden gelecek bilgiler doğrultusunda işlem yapacağız. Şöyle:
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:text:!akill &:#admin:set %nck $2 | .enable #w | whois $2
#w off
raw 401:*:if (%nck) { msg #admin Hata: Kişi sunucuda olmadığından işlem yapılmadı. | unset %nck | set %hmm ok }
raw 318:*:if (%hmm == ok) { unset %hmm | .disable #w | return } | elseif (%nck) { operserv killclones %nck | msg #admin Bilgi: %nck sunucudan uzaklaştırıldı. | unset %nck | .disable #w }
#w end
Mantığı anlaman için basit identifierlar kullandım, regular expression ya da hash dâhil etmedim. Umarım işine yarar.