Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ağustos 2015, 02:27   #4
Regex Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (3)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: kontrol edip op ekletme hk.

cashmare Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Öncelikle teşekkür ederim Sulh

peki şunu nasıl yapabilirim. mesela ben webten php ile form text e nick i giriyorum gondere bastıgımda AKillat: nick seklinde gidiyor onuda bota okutup işlem yaptırıyorum
nick sunucudaysa sıkıntı yokta nick sunucuda degilse.
Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
if $1 == AkillAt: { on *:notice:*nickli kullanici bulunamadi*:*:{ else { os killclones $2 msg $iwc_server_rapor :[A:KİLL] $2 Nickine Web'den A:KİLL atıldı. }

söyle bişey yapayım dedim ama olmadı bunu nasıl yapabiliriz. yani önce nickin sunucuda olup olmadıgını kontrol ettirip sonra komutu uygulatmak.

Bu soru arada kaynamış. Öncelikle şunu belirteyim, event içerisinde başka bir event kullanamazsın. Yani if $1 == bilmemne { on *:... } diye bir şey olmaz.
-
Bu isteğini gerçekleştirmek için 401 numaralı whois rawına bakmamız gerekli. Benim, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'un ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın op eklemeyle ilgili yazdığımız kodlarda olduğu gibi yine /set komutuyla bazı verileri kaydedip bu raw üzerinden gelecek bilgiler doğrultusunda işlem yapacağız. Şöyle:

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:text:!akill &:#admin:set %nck $2 | .enable #w | whois $2 #w off raw 401:*:if (%nck) { msg #admin Hata: Kişi sunucuda olmadığından işlem yapılmadı. | unset %nck | set %hmm ok } raw 318:*:if (%hmm == ok) { unset %hmm | .disable #w | return } | elseif (%nck) { operserv killclones %nck | msg #admin Bilgi: %nck sunucudan uzaklaştırıldı. | unset %nck | .disable #w } #w end

Mantığı anlaman için basit identifierlar kullandım, regular expression ya da hash dâhil etmedim. Umarım işine yarar.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan