Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Eylül 2015, 19:16   #1
Çevrimiçi
Hesna
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çaput Aşı - Denizli Mutfağı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

6 kişilik

Çaput aşı malzemeleri

3 su bardağı baldo pirinç
4 su bardağı sıcak et suyu
100 gr
150 ml koruk suyu
300 gr kuzu eti
30 taze asma yaprağı
Tuz
Karabiber
Kimyon



Pirinci 15 dakika soğuk suda bekletip nişastası gidene kadar soğuk suyla yıkayın ve suyunu süzün.

ını tencerede eritip pirinci kavurun. Başka bir tencerede kuzu etini tuz, kimyon ve karabiber ile tatlandırarak kavurun. Koruk suyu (yeşil üzüm suyu), ince doğranmış asma yaprağı ve ets uyunu ilave edip kaynatın. Pirinci ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.



lezzet

__________________
“karma exists karma works folks.”
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan