Cevap: CHP, MHP ve HDP Genel Başkanları öz eleştiri yapıp istifa edecekler mi?
CHP ve HDP için ortada herhangi bir istifa nedeni göremiyorum. Ülkemiz seçmeninin neredeyse %65'i - ki bu neredeyse oy 30 Milyon insan yapıyor- Sağ eğilimli seçmenler ve daha da ileri giderek söylüyorum Sol düşmanı seçmenler o sebeple bu partilere oy vermezler. CHP ve HDP kemik bir seçmen kitlesine sahip. Bu kitle doğum-ölüm endeksinde artık/azalış gösteriyor hal böyle olunca bu 2 parti değil ağızlarıyla kuş tutmak Tayyip Erdoğanı bile tutsalar %40'tan fazla oy alamazlar. Ha bu demek değildir ki "o zaman partiyi kapatıp gitsinler" hayır kardeşim Sol seçmenin temsil hakkı yok mu ? Elbet var o sebeple zaten meclisteler. Bakın seçim vaatleri üzerinden düşünelim mevzuyu. CHP 7 Haziran ve 1 Kasım için gayet makul, gayet yapılabilir vaatlerde bulundular, herkesi kapsayan seçim vaatlerini sıraladılar ne değişti ? AKP neredeyse herhangi bir vaatte bile bulunmadı sonuç ortada. Biz partizan bir milletiz, öyle vaatmiş, hak edenmiş falan hikaye. Herkes için söylüyorum bunu. CHP seçmenini kessen AKP'ye vermez oyunu veyahut MHP'li HDP'ye vermez. Bu sosyolojik bir olgu bu sebeple teknik olarak CHP ve HDP başarısız diyemeyiz. Selo başkan daha ne yapsın ? Bir yandan örgütle bir yandan da kara propaganda ile uğraşıyor ayrıca uğraşırken de öldürülüyor. Kabul edin ya da etmeyin umurumda değil olan bu. HDP, 2 seçimde de öle öle gitti sandığa. Gel gelelim işin MHP boyutuna, 1 tane çöp poşeti bile koysan MHP genel başkanlık koltuğuna o parti %15-20 arasından aşağı almaz ama Bahçeli daha da düşüğünü almak için uğraştı her seçim dönemimde o yüzden MHP başarısızdır.
not: Ben cehaleti oy üzerinden değerlendirmiyorum. Yaşantı ve düşünce yapısı daha makul bir değerlendirme yöntemi. Bu ülke sığ düşünceli insanların ülkesi o yüzden bu cehalet mevzusunu çok uzatmaya gerek yok. Affedersiniz ama bugün hala bakın 2015 yılında hala üniversite okuyan kızlara ****** gözüyle bakan insanlar var bu ülkede. Bugün İŞİD'i savunan insanlarla kaynıyor bu ülke. Sözün özü, cehalet konusunda derece yapmış bir milletiz o yüzden birbirimize laf etmek yerine mevcut durumdan dolayı hicap duymalıyız. Biz bu partilere biraz da bunlar düzelsin diye oy veriyoruz daha da kötüye gitmek için değil. Sen cahilsin, yok senin babandır cahil gibi şeylere girmeye lüzum yok. Cahil olmasak nasıl Orta Doğulu oluruz hem ? |