Öncelikle Tesekkür ederim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ZorCocuK
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.D Goemonu zaten biliyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sagolsun cok Yardimci oldu, oluyor, olmakta
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Aslinda ben bu mirc ile websitenin arada bir biriyle konusmasi nasil diye düsündüm. Bir bir php den bu nasil yapilir diye. Ama php bilgim olmadigi icin pek anladim sayilamaz.
Daha sonra mircscripting.net Forumu sayesinde orda ufuk un bir Konusuna rastladim websiteyle php nin baglanmasi nasil oluyor diye Soru sormustu sanirim.
Ben zor yerden giderken yani tek bu radyo icin nasil olur diye düsünürken, bir Arkadasim hatirlatdi.
Ömer aslinda bu Sistem zaten suan bile kullaniliyor. Tüm
WEB Nick Kayitlari böyle oluyor diyince anladim.
Toprak sagolsun, onada sormustum hatda izin istemistim. WEB Nick Kayit Kodu üzerinden yola cikip onda radyo istegi kodunu yapmak icin. Oda sagolsun Radyo Kodununda oldugunu söyledi yani Istek kodunun.
Onlarin .php Yaziliminida gördüm.
Ve Ögrendimki, hepsi bir php de olmuyormus. Belki olabilir, hepsini birtanesine doldururlursa bilmiyorum kodlar bir birine zarar verirmi.
Ama Mantik olarak söyle oldugu buldum/düsünüyorum:
1.) .php Sitenin Tasarimi yani Tasarimdan daha cok Formular Yazisi.
Orda Nick , Email , Mesaj vs. ne gerekiyorsa ordan yaziliyor.
(1.1?) Dileyenler icin ayri birde css eklenebiliyor. Resim / Tasarim gibi seyleri ayarlamak icin. Onuda php ye
<head> ile
</head> in arasina:
PHP Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css">
bunu ekleyerek baslanabiliniyor. Tabi bunun icinde bir
css isminde bir dosya ve onun icindede
style.css diye yazilim olmasi gerek.
Renkler / Resimler / Iconlar hepsi ordan ayarlaniyor (x,y,z) degerleri ve genislikleri.
2.) Bunu yaptikdan sonra birde bu ilk php nin icinde. Genelde
index.php oluyor.
Icine ikinci php yazilimida ekleniyor "
kaynak" olarak ve ikinci php nin icinede.
Asil Baglanti Bilgileri ekleniyor yani Bot da kullanilinacaksa Botun IP Adresi, ve
Sockopen ler (Tabi bu php nin icinde
fsockopen oluyor. Daha dogrusu bu .php nin icindeki sockopen ler hic gördüklerim gibi degil daha farkli ama az cok mantigi sanirim anlasiliyor. if ve elselerden dolayi.
3.) Son olarakda Mirce eklenicek Kod var, ordada feragat hocamin dedigim gibi
socklisten ile gelen baglantilari (dinliyorsun). Tam olarak dinlemekmi denir bilmem ama listen in ingilizcesini alirsak, dinlyioruz diyelim. Ve eger biri senin mirce ve acik olan port dan sana baglanti kuruyorsa. Sockread ile degerlendirip Mirc basliyor site ile veri paylasmaya.
Bugün bunu hatda deniyecektim. Tek takildigim Nokta PORT u acmak oldu. Botuda kendi Bilgisayarimda tutdugumdan. Kendi IP Adresimi yazip, Firewall dan o Port u muaf etmeyi denedim. Yaptimda bana kalirsa. Ama hic bir baglanti kurulamadi sanirim PC de port acma biraz zor. O yüzden Firsat bulursan aynisini bide VPS bulabilirsem ordan deniyecem.
Aslinda ama bi port acmakla, bilgisayarin genel kapilarini daha cok acmis olmuyormuyuz ? Yani ne kadar acik port olursa Bilgisayarda, daha kolay saldiri alabilir anlamina gelirmi?