Cevap: Coder Nedir?
Masallah Hocam Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Künye gibi olmus.
Aslinda diger Konuya yazacaktim, kilitli oldugun icin sonradan yazamadim.
Eski zaman ile kiyaslamak biraz zor bu Kodlama islerinin, ki ben eskisini iyi bilmem sadece duyduklarim. Tamam belki eskiden daha cok aktif forum icerisinde Coderler coktu, Yardim ediyorlardi. Ama suda var, ozamanlar bu kadar Döküpman yoktu diye biliyorum. Ne degisti (?)
Eskiden cok aktif Coder vardi, Az Döküpman vardi
Simdi ise cogu aktif Coder zaman Yetersizliginden veya baska Sebeplerden giremiyor/yazamiyor/ilgilenemiyor. Ama bircogu geride detayli Aciklamalar/Dersler birakti. Bunuda zaten Forumun "mIRC Scripting Dersleri" Bölümüne bakilinca belli oluyor. Yalan olmasin, herkesin Hakki cok büyük. Kimisi ilk merak etdigimde Forumdan, Mail len, IRC den , Team Viewer ilen bircok Yardimi oldu ve halen olmakta. Ki bunlarada yardimci olma / ögretici olma alaninda en büyük destegi bana Feragat Hoca sunmustur. (sahsi düsüncem). Ama yinede burdan herkese, sadece bana degil tüm bu Konularda Yardimci olmus olanlara, veya halen olanlardan Allah Razi olsun.
Bosuna dememisler, Bilgi paylastikca güzeldir diye Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bazisi Kafa Yormaca olarak bile baksa bu "Hobi" ye, öyle zamanlar yasadikki Eglenceli oldugu zamanlari bile gördük.
Daha bir kac Aylar öncesi, IRC Sunucusunda #mirchelp Kanalinda Arkadaslarla öyle eglenceli rekabete giriyorduk. Feragat Hoca gelip bir Soru, bir Ödev veriyordu. -> Ben bunu bunu istiyorum, ama icerisinde sunlar olmasin bana degisik yollar gösterin diyordu mesela.
Ve bizde cözümler üretiyorduk, zaman yetmeyince ertesi gün. Yapilan cesitli Fikirleri paylasip, hakkinda konusuyorduk. Yani demek istedigim Eski zaman, Yeni zaman artik fark etmiyor galiba. Ben Umut Hocaminda dedigi gibi "Hobi/Zevk" gözüyle bakmaktayim. Ve icimdesi Heves tükenmedikce ögrenmeyede devam edicegim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |