Öncelikle, yazılarınızı bu sınırlı zamanımda tek tek okudum. Arada kaçırdığım cümleler olmuş olabilir, lakin şu an uykusuzluktan dolayı ayakta zor duruyorum. Sırf ne oldu ne bitti diye bakmak için girdim. Şehir dışındayım şu an, bir müddet giremeyeceğim, bir projeyle ilgileniyorum, soracak olan varsa ne projesi diye, şu an sormazsa sevinirim.
|
XcLusive Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Ortada tek bir yanlış anlaşılma var onuda belirttim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Şevketin mirc scriptingi küçümseyerek milleti web dillerine yöneltmesi kafalarda karışıklığa sebep oldu diyebiliriz.
Buna sebep web dillerine yönelmiş olsanız bile size getirisi pek bir şey olmayacak, 4 arkadaşım var bilgisayar programcılığı / yazılım mühendisliği okuyan bunlardan sadece birisi kendi mesleğini yapabiliyor Mehmetin demesi gibi kişinin kendini bu işe gerçekten adaması gerek.
Şu bir gerçek ki bu işin okulunu okumadan ilerlemek çok zor.
Gerisi zaten sadece eğlence zevk oluyor. Kısaca hobi.
|
O konuya bilerek girmedim, akıllarda "sen bilg. mühendisliği okudun, bunları bilmen normal" cümlesini geçirenler elbette olmuştur... Ben mühendislikten önce kendimi geliştirdim. Üninin bana genel bilgime katkısı %5 %10 ancadır, o da yine kendi çabalarımladır. Zaten Mühendislik okuyanlar varsa, ne demek istediğimi anlayacaktır; üniversitede de size basit temeller verip, sizin kendi kendinizi geliştirmenizi beklerler. Zaten böyle olmak da zorunda. Yoksa cidden öğretilen bilgi ezber bilgiden öteye gidemez...
"Mühendisler" olayına da gelince, bitiren bir çok öğrenci maalesef "boş mühendis" olarak nitelendiriliyor şirketlerce... Ki durum hakikaten de öyle... Kendini geliştirip mezun olan sayısı çok az (birebir gördüğüm şeyler).
Benim her zaman bir lafım vardır: "Hiç bir insan aptal değildir (zeka konusunda); zeka geliştirilebilir birşeydir."
Fakat kendisini bir süre geliştirip, olduğu yerde sayan çok insan gördüm (çoğu da pohpohlandıklarından o hale geldiler), forumdan olsun, real hayattan olsun... Bu bana göre çok yanlıştır. Bu olaya hobi olarak da baksanız, iş olarak da baksanız; insanın başladığı birşeye devam etmesi gerekir (bu, benim şahsi fikrim, çünkü zaman, paradan bile kıymetlidir...)
|
Ocean Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
bu dediğiniz şey her yazılım veya ortam için geçerli değil, web tarafında işler bir birinden yürütmekle veya alıp değiştirmekle sonra üstüne yatmakla yürüyor, emin olmamakla birlikte irc tarafında da durumun farklı olduğunu zannetmiyorum.
örnek vermek gerekirse, linux tarafında bu bahsettiğimiz işlerin hiç biri gerçekleşmiyor, zira kodlar zaten açık herkes istediği gibi görüyor, hatalar varsa düzeltiliyor, ekleniyor, çıkartılıyor. Ama hiç kimse emeğe saygısızlık edip kodun ilk elden çıkan şahsın ismini oradan kaldırmıyor veya silmiyor.
Ham linux çekirdeğini alıp, sıfırdan yeni bir işletimi oluşturabilecek bilgiye sahip olmama rağmen hiç bir zaman kendime bir coder sıfatı takmadım veya demedim, özgür yazılım dünyasında üzerine basarak kimse coder olduğunu vurgulamaz.
|
IRC tarafında da durum farklı değil, ha keza dediğiniz üzere web tarafında da durum aynı. Zaten webi tercih etmememin en büyük olayı; yine insanlarımız. Benim satmaya gerek tenezzül etmediğim, gerekse satmak istemediğim kodlar çalınıp satılıyor el altından
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yahu benim satmamamın bir nedeni var, o da, o kodları basit gördüğüm için... Aynı şeyi IRC üzerinde de defalarca yaşadım...
"Ama hiç kimse emeğe saygısızlık edip kodun ilk elden çıkan şahsın ismini oradan kaldırmıyor veya silmiyor."
Olması gereken durum bu; fakat maalesef sürekli yaşanan durum bu.
Günümüzde coder sıfatı zaten pek anlam ifade etmiyor. Genellikle developer sıfatı takılıyor. Ki, cidden daha kibar bir sıfat bence... Sonuçta yeni başlayan da developer oluyor, en üst seviyelerde olanda...
Ben de ilk cümleni okuduğum anda, şakasına söylediğini düşündüm zaten, yoksa olaya "Sıkay" diye başlamazsın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ama tanıdığım bir insanın deyişi ile : "bunlar tehlikeli cümlelerdir, yanlış anlaşılabilir..."
ikinci cümlende de, kişisel görüşün için teşekkür ederim, ama ben o şekilde görmüyorum... Sonuç olarak, artık bir çok içerik bir çok dille yazılabiliyor. Hatta nerdeyse bütün işler için piyasada, nerdeyse her dil için yazılmış kütüphaneler mevcut (standartlaşmış kütüphaneler haricinde [png, regex, gd, mysql
vb. gibi], bir programın kütüphanelere abanılarak yazılmasına da karşıyımdır.)
Neyse, konuya geri döneyim, sonuç olarak, eski zamanda değiliz, eskiden bilginin önemi vardı, artık yok (çünkü zaten herşeyi bulabilmek mümkün). Önemli olan şey ise, kendini sürekli geliştirmek ve düşünebilmektir günümüzde...
Son olarak şunu belirtmek istiyorum, konuyu açtığım zaman, ben çok iyiyim, en iyiyim demedim, demem de zaten. Forumda bile belki beni geçen insanlar vardır. Sadece, olması gereken şeyleri örneklendirerek yazdım (sonuçta örneklendirildiği zaman, konu, havada kalmayacaktır/kalmıyor)
Kolay gelsin...