14 Ocak 2016, 11:42
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ince loris (Loris tardigradus)
Bilimsel sınıflandırma Alem: Animalia (Hayvanlar) Şube: Chordata (Kordalılar) Sınıf: Mammalia (Memeliler) Takım: Primates (Primatlar) Alt takım: Strepsirrhini (Nemli burunlular) İnfra takım: Lorisiformes (Lorisiler) Familya: Lorisidae (Lorigiller) Cins: Loris Tür: Loris tardigradus 1937 yılından beri sadece 4 kez görülen İnce Loris 1939 ve 2002 yılları arasında hiç görülmedi. 2002 yılında Sri Lanka'da görülen bu hayvanın nesli tükenmek üzere hatta 1990'lı yıllarda neslinin tükendiğine inanılıyordu.
İnce loris (Loris tardigradus), ilkel bir primat türüdür.
İnce loris gece ortaya çıkar. İri gözleri karanlıkta görmesine yardımcı olur. Bacakları çok incedir. Kuyruğu yoktur. İri, yuvarlak kulakları tüysüzdür. Postu, gümüş beyazı olan alt kısımları ve sırtından geçen bir çizgi hariç kızıl kahverengidir. Ortalama 17-26 cm boyunda, 85-350 g ağırlığındadır.
İnce loris, Sri Lanka'nın iç kesimlerindeki sık yağmur ormanlarında yaşar. Başlıca besinleri Humboldtia laurifolia bitkisdir. AncakHumboldtia laurifolia bitkisinin de nesli tehlikededir. Bu bitki karıncalarla bir tür ortak yaşam içerisindedir, ki bu lorisler için başka bir yiyecek kaynağıdır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Ey iki adımlık yerküre; senin tüm arka bahçelerini gördüm ben. |
| |