Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2016, 20:11   #1
Çevrimdışı
ArsenLupen
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Balkabağı Tatlısı




Malzeme Listesi
3 kg balkabağı
1 kg toz şeker
300 gr fındık tozu
1 paket petibör bisküvi
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı
Adım 1

Balkabağımızı geniş bir kaba dizip üzerine tozşeker serpiyoruz. Kısık ateşte yumuşayana dek pişirip, eziyoruz.

Adım 2

İçine fındık tozu serpip karıştırıyoruz. Bu karışımı üçe bölüyoruz.

Adım 3

Orta ebatta bir tepsiye bir kat balkabağı yayıp bir sıra bisküvi diziyoruz. Üzerine tekrar balkabağı ilave ediyoruz.Tatlımız 3 sıra halinde hazırlandıktan sonra en son katmana krem şanti ve süt ile çırpılmış olan karışımımızı sürüyoruz.

Adım 4

Tatlımızın üzerini spatula ile düzgün bir şekle getirdikten sonra 2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Servise hazır olarak dilimleyerek sunabiliriz.

Püf Noktası
2 saat buzdolabında mutlaka bekletmeliyiz. İsteğe bağlı üzerine şam fıstığı ve hindistan cevizi ilave edilebilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver