ispanya mutfagı GAMBAS AL AJİLLO (YAĞLI VE SARMISAKLI KARİDES)
GAMBAS AL AJİLLO (YAĞLI VE SARMISAKLI KARİDES) MALZEME:
Karides (Haşlanmış) 1 kg.
Zeytinyağı 8 çorba kaşığı
Sarmısak 4 diş
Kırmızı biber (Acı, Çuçka biberi) 2 adet YAPILIŞI:
Karideslerin kabuklarını ayıklayın. Ateşe dayanıklı 4 tabağa zeytinyağı, bir diş sarmısak ve yarım çuçka biberi koyun. Tabakları önceden 200 derece ısıtılmış bir fırına yerleştirin. Fırının derecesini zeytinyağı kızıp cızırdayana kadar yükseltin. Karidesleri tabaklara koyup şöyle bir karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın.
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ} |