Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Şubat 2016, 16:40   #1
Çevrimiçi
PySSyCaT
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zencefilli Balkabağı Bisque Tarifi "Dünya Mutfağı"





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
- 1 Fincan Arpacık Soğan
- 1 Kg Bal Kabağı
- 1 Çay bardağı Çiğ Krema
- 2 Adet Defne Yaprağı
- 1 Adet Havuç
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 1 Adet Pırasa
- 1 Çay kaşığı Rendelenmiş Muskat
- 2 Çay kaşığı Rendelenmiş Taze Zencefil
- 1 Çay bardağı Rendelenmiş Yer Fıstığı
- 4 Su bardağı Su
- 2 Su bardağı Süt
- 1 Çorba Kaşığı Taze Kekik
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Hazırlanışı
İlk Olarak 1 Kg balkabağını küp küp doğrayalım. Tencereye yağı, arpacık soğanları, zencefili koyun ve soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Unu ekleyin, 2 dakika kadar birlikte kavurmaya devam edin. Balkabaklarını, pırasaları,küp doğranmış havuçları defne yapraklarını, kekiği ekleyin, suyu da ilave ederek balkabakları yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Defneleri içinden alın ve kalan malzemeyi blenderden geçirin. Üzerine sütü ekleyin ve 5 dakika birlikte kaynatın. Piştikten sonra kremayı da ekleyin ve iyice karıştırın. Muskat, karabiber ve tuzu da ekleyerek servis tabaklarına alın. Servis yaparken üzerine rendelenmiş yer fıstığı serpin.

İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9

Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 737 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 92 Kcal

Yemek-Tarifleri

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet