Kıymalı ve Havuçlu Mercimek Püresi
Malzemeler
2 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 küçük boy havuç
1 küçük boy soğan
2 yemek kaşığı kıyma (iki kere çekilmiş, kuzu)
2 tatlı kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı
Havuçları yıkayalım, soyalım ve rendeleyelim.
Soğanın kabuğunu soyalım ve rendenin ince tarafıyla rendeleyelim.
Yeşil mercimeği iyice yumuşayıncaya kadar (mercimeğin çeşidine göre yaklaşık 15 dakika) haşlayıp suyunu süzelim.
Zeytinyağını tencereye koyup ısıtalım ve soğanları hafifçe soteleyelim.
Haşlanmış mercimeği, havucu, soğanı ve kıymayı tencereye alalım. (Kıymaların yumuşak olması için kavurmadan direk haşlıyoruz). Ağır ateşte 15 dakika pişirelim.
Mercimekler iki defa piştiği için bu yemeği çatalla ezerek bebeğimize verebiliriz ya da blender yardımıyla hafifçe püre yapabiliriz.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |