Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Mart 2016, 23:46   #1
Çevrimdışı
Burce
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İrmikli Kayısı Püresi




Malzemeler
6-8 adet kayısı
2 tepeleme yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı pekmez (isteğe bağlı)

Hazırlanışı
Kayısıları sirkeli suda bekletip bol su ile yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkaralım ve ikiye bölerek tencereye alalım.
2 su bardağı su ile kayısıları 10 dakika pişirelim.
Kayısıların kabuklarını bir çatal yardımıyla soyalım.
Patates ezici ya da çatalla ezdiğimiz kayısıları püre haline getirelim. İrmiği ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 5 dakika daha pişirelim (Bu aşamada suyunu çok çektirmişseniz 1 çay bardağı kadar kaynar su ekleyebilirsiniz.)
Püremiz ılıdıktan sonra dilersek pekmez ile tatlandıralım ve bebeğimize sunalım.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet