İrmikli Kayısı Püresi
Malzemeler
6-8 adet kayısı
2 tepeleme yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı pekmez (isteğe bağlı) Hazırlanışı
Kayısıları sirkeli suda bekletip bol su ile yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkaralım ve ikiye bölerek tencereye alalım.
2 su bardağı su ile kayısıları 10 dakika pişirelim.
Kayısıların kabuklarını bir çatal yardımıyla soyalım.
Patates ezici ya da çatalla ezdiğimiz kayısıları püre haline getirelim. İrmiği ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 5 dakika daha pişirelim (Bu aşamada suyunu çok çektirmişseniz 1 çay bardağı kadar kaynar su ekleyebilirsiniz.)
Püremiz ılıdıktan sonra dilersek pekmez ile tatlandıralım ve bebeğimize sunalım.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |